Cu Felix la Daisy Vet

Tot mai mulți români își iau pe lângă ei un animal de companie. E bine pentru animăluțe, care trăiesc astfel în siguranță, dar și pentru stăpânii acestora care au parte de companie și afecțiune. Dar aceștia din urmă au și o preocupare, grija față de sănătatea micilor companioni.

Noi îl avem pe Felix, un motan de aproape doi ani, foarte energic, destul de supărăcios, curios din cale afară. Le are pe toate dar e membru al familiei cu acte în regulă și ne preocupăm mereu de binele lui. Este vaccinat, sterilizat, deparazitat periodic și, de curând, verificat prin analize veterinare.

De ceva vreme, destul de des, cam la o săptămână-două motanul regurgita. Nu erau alte semne de boală, cei drept după un astfel de episod părea mai apatic, el fiind gălăgios din fire. Ca orice stăpân, care își iubește animăluțul, am început să ne facem griji. Pentru o situație de felul acesta trebuie apelat la o clinică veterinară, poate fi ceva serios și nu trebuie trecut cu vederea.

Sursa: arhiva personală

Și primul nostru gând a fost Daisy Vet, clinica unde poți beneficia de servicii medicale complete. Ambele locații (cea din Aviației și cea din Băneasa) sunt la fel de bine dotate cu aparatură de ultimă generație, personalul este foarte empatic și are multă experiență. De asemenea, programul lor îți permite să rezolvi orice problemă de luni până inclusiv duminica. Am ales clinica din Băneasa pentru că este mai aproape de casă, în plus aici apelasem și cu alte ocazii pentru diferite servicii veterinare. Spre exemplu momentul sterilizării a fost ceva mai stresant, dar am venit cu încredere, știind că această clinică asigură servicii de chirurgie generală de calitate.

După un consult general domnul doctor ne-a recomandat analize de sânge. Felix e cam sperios, dar am considerat că trebuie făcute, mai ales că urmasem anterior un tratament cu pansament gastric fără ca problema să se rezolve. Și în plus, ni s-a precizat că se pot face imediat, clinica dispunând de un laborator de analize medicale și că nu este nevoie ca motanul să nu fi mâncat anterior.

Dar, pentru că una dintre valorile obținute nu se încadra în parametrii normali, i s-a făcut și un test pentru imunodeficiență felină, care din fericire a ieșit negativ. Am înțeles că stresul poate determina modificări de felul celor amintite mai sus pentru orice pisică adusă la doctor, cu atât mai mult pentru una nevricoasă ca Felix. În plus, o cauză a regurgitărilor poate fi ghemul de blană care se acumulează pentru că Felix se curăță într-o veselie. Așa că, am fost sfătuiți să schimbăm hrana și să revenim pentru a repeta analizele peste 6 luni. Iar, dacă lucrurile nu se liniștesc să ne întoarcem pentru o ecografie.

Sursa: Daisy Vet

La Daisy Vet există și pensiune felină, pe care am remarcat-o de ceva timp. Ne gândim să apelăm într-un viitor apropiat pentru a rezolva problema cazării motanului atunci când suntem plecați din oraș. Din cele văzute și auzite suntem convinși că Daisy Cat Hotel asigură confort și servicii personalizate pentru hrana și problemele medicale ale fiecărei pisici.

Și nu pot încheia fără a aminti despre Pet Shop, pe care îl veți găsi în ambele clinici (Aviației și Băneasa). De fiecare dată mă pierd printre rafturi, căutând pentru a mea pisică fie hrană, fie jucării, fie accesorii. Și întotdeauna plec cu ceva de acolo.

Sursa: Daisy Vet

Faptul că există Daisy Vet nu poate decât să mă bucure și să-mi dea încredere că în orice situație felina mea va ajunge pe mâini bune.

Articolul este scris pentru SuperBlog 2023.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la lumeaniculinei

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura